Uittreders

Wij helpen mensen die uit hun religie zijn gestapt door een luisterend oor te bieden, een gesprek aan te gaan, door te verwijzen naar evenementen of bijeenkomsten op het gebied van atheïsme en humanisme en tips te geven over bijvoorbeeld boeken, websites of documentaires. Helaas vallen sommige oud-gelovigen in een sociaal gat, de kennissen die ze via hun gemeente hadden vervagen nadat de overtuiging die ze bij elkaar hield is weggevallen en soms worden mensen zelfs uitgestoten simpelweg omdat ze niet meer in een god geloven.


Het is niet meer als logisch dat mensen dan op zoek gaan naar gelijkgestemden. De sociale banden zijn onder atheïsten over het algemeen niet zo sterk als bij geloofsgemeenschappen, we hebben immers weinig met elkaar gemeen. Echter, er worden genoeg discussieavonden, lezingen en borrels gehouden waar actieve atheïsten interresse in hebben en de sociale contacten aangehaald kunnen worden. Ook kunt u natuurlijk altijd met iemand van onze vereniging in gesprek gaan. Het vergaren van kennis over wetenschappelijke onderwerpen, iets wat veel atheïsten met plezier doen, kan helpen met de vragen "hoe" en "waarom" die ieder wel eens aan zichzelf heeft gesteld. Wij verwijzen dan ook graag door naar boeken of andere bronnen van informatie.

Word lid van het Atheïstisch Verbond

Een vereniging bestaat bij gratie van haar leden en dat is bij het Atheïstisch Verbond niet anders, met meer leden staat de vereniging sterker en hebben we meer middelen om onze activiteiten uit te voeren. Er zijn vier verschillende lidmaatschappen beschikbaar, de keuze is aan u. U kunt natuurlijk ook altijd doneren. Als lid van het Atheïstisch Verbond steunt u de atheïstische beweging in Nederland. U krijgt maandelijks een nieuwsbrief en korting op activiteiten georganiseerd door de vereniging. De lidmaatschapskosten worden jaarlijks geïnd. Mocht u zich direct willen inzetten voor atheïsme in Nederland of heeft u interesse om deel te nemen aan één van onze werkgroepen, laat u dat dan alstublieft aan weten via ons contactformulier.