Onderwijs

De situatie van atheïsten in de wereld, of zelfs wat atheïsme is, is niet bij iedereen bekend. Maar het is wel heel interresant, daarom bieden wij de mogelijkheid aan studenten om met iemand van onze vereniging in discussie te gaan. Ook kunnen we informatie bieden voor bijvoorbeeld werkstukken en helpen we indien mogelijk, met onderzoeken of enquetes op dit gebied. Verder verzorgen we gastlessen en doen we graag mee met informatiedagen of discussieavonden. Voor informatie kunt u kunt natuurlijk ook terecht op het Blog.


Informatie is de kern van de moderne samenleving en kennis over een onderwerp kweekt begrip. Door te vertellen wat atheïsme is, wat atheïsten drijft en hoe ze de wereld zien hopen we te laten zien dat atheïsme ook gewoon een keuze is. Atheïsme betekend ook niet dat we een hekel hebben aan alle religies, we zijn immers geen antitheïsten. Wel is het zo dat sommige atheïsten zich zorgen maken om bepaalde religieuze invloeden op onze samenleving. Ook bestaat atheïsme al heel erg lang, waarschijnlijk zo lang als dat er goden zijn om in te geloven, en heeft het een interessante geschiedenis achter de rug, die het zeker waard is om eens in te duiken.

Heeft u interesse in een gastles, discussie, informatie of bent u gewoon nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.