Op deze pagina bundelen we items uit het nieuws die ons opvielen. Ziet u zelf iets opmerkelijks? Laat het ons dan direct weten!


In het nieuws


De Tweede kamer zit vol vragen over het Haga Lyceu

Drie ministers moesten donderdag tekst en uitleg geven over de gang van zaken rond het islamitische Haga Lyceum in Amsterdam. Hoe kan het dat er sprake is van een bedreiging van de nationale veiligheid, maar dat er geen wettelijke basis is de schoolbestuurders te vervolgen of de school te... Lees verder.

Bron: De Volkskrant.  Datum: 2019-04-07

Haagse Imam opnieuw zwijgen opgelegd

De omstreden prediker Fawaz Jneid krijgt opnieuw geen voet aan de grond in de Haagse wijken Schilderswijk en Transvaal. Minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie heeft besloten het eerder opgelegde gebiedsverbod voor de salafistische sjeik wederom met een halfjaar te verlengen. Jneid blijft volgens de minister een bedreiging voor de nationale veiligheid. Ook verkondigt de streng islamitische prediker ’een intolerante boodschap, waarmee... Lees verder.

Bron: Telegraaf.  Datum: 2019-02-15

’Universiteit Utrecht de weg echt kwijt’

Een commissie van de Universiteit Utrecht geeft derhalve in een nieuw rapport een aantal suggesties aan om de verschillen met andere culturen te verkleinen, zodat die zich in ons land meer thuis gaan voelen. De inzet: een speciaal ramadan-rooster, een gebedsruimte creëren met een gescheiden ingang voor mannen en vrouwen en het aanbieden van halal voedsel, om er maar een paar te... Lees verder.

Bron: Telegraaf.  Datum: 2019-02-09

Joram van Klaveren bekeert zich

Zou voormalig PVV’er Joram van Klaveren de afgelopen week ook zo prominent in het nieuws zijn geweest als hij naar de VVD of een andere middenpartij was overgestapt? Vermoedelijk niet. Want als je de VVD voor de PVV verruilt, zoals Van Klaveren in 2009 heeft gedaan, is het omgekeerde ook mogelijk. Maar Van Klaveren sloeg dus een andere weg in. Hij bekeerde zich tot de islam, die hij als Kamerlid altijd met kracht had bestreden. Zijn gang leek... Lees verder.

Bron: Volkskrant.  Datum: 2019-02-09